2 noiembrie 2009

O noua descoperire?

Un portret care se credea ca apartine unui artist din secolul al XIX-lea, a fost identificat ca fiind o lucrare de-a lui Leonardo da Vinci. Daca acest lucru e adevarat, e o descoperire foarte importanta, caci nu s-au mai gasit lucrari sub semnatura lui Leonardo in ultimii 100 de ani.



Opera face parte dintr-o colectie privata si e realizata in cerneala si creta colorata.Chiar daca s-a recunoscut faptul ca artistul era stangaci si ca rochia purtata de tanara fata din pictura apartine Renasterii, lucrarea a fost incadrata intr-o alta perioada din cauza abordarii moderne.

Reatribuirea s-a facut pe baza unei amprente apartinand lui Leonardo, gasita in partea superioara a tabloului. Artistul si-a folosit amprenta drept semnatura si in alte lucrari.

Chiar daca aceasta reatribuire nu este inca oficiala, istoricii de arta considera ca intr-adevar lucrarea ii apartine lui Leonardo.

sursa: Lines and Colors
Alte link-uri utile:
TimesOnline
Guardian
MailOnline
Telegraph.co.uk
Time Magazine
Art Knowledge News

Un comentariu:

Anonim spunea...

Intersant, Leonardo da Vinci a fost un artist complet, controversat, dar şi foarte puturos. Michelangelo era mult mai harnic decât el. Oricum, pare un tablou care aprţine Renaşterii.