13 aprilie 2010

Vila d'Este

M-am intors de pe meleaguri italiene, plina de bucurie si voiosie, cu multe poze mai mult sau mai putin reusite si o gramada de informatii care momentan mi se amesteca prin cap. Am avut parte si de ploaie si de soare, am vizitat o groaza de locuri minunate, printre care o multime de biserici, am suferit de dureri de spate si de picioare, dar efortul depus a meritat din plin.

O sa prezint pe rand cateva din obiectivele pe care le-am vizitat. Desi ma tenteaza sa incep cu Colosseumul, sau cu Capela Sixtina, sau cu biserica Sfantul Petru, o sa pun cateva poze cu o vila care mi-a placut foarte mult.

Situata in orasul Tivoli, in apropiere de Roma, Vila d'Este e un exemplu de arhitectura renascentista. Interioarele sunt decorate cu fresce, iar gradinile sunt impodobite cu numeroase fantani.

Interiorul:






Gradinile:











Vila i-a fost incredintata cardinalului Ippolito al II-lea d'Este, fiul lui Alfonso I d'Este si al Lucreziei Borgia. Acesta a fost numit guvernatorul orasului Tivoli de catre Papa Iulius al III-lea, primind cadou aceasta vila pe care a reconstruit-o dupa planurile lui Pirro Ligorio, incepand cu anul 1550. Interioarele au fost pictate sub conducerea pictorului Livio Agresti din Forli.

V-ar placea sa locuiti intr-o asemenea vila?

3 comentarii:

David spunea...

faci o treaba foarte buna cu blocul acesta. Felicitari

David spunea...

blog*

Anca spunea...

David, imi pare bine ca iti place. Stiu ca nu scriu constant, dar sunt fericita ca exista persoane care apreciaza ce fac.