20 februarie 2009

Vreau sa invat sa desenez si sa pictez


Un site care îmi place foarte mult este How to draw and paint. Este dedicat amatorilor de pictura si desen, explicându-se în lecții video și scrise cum sa reprezinți animalele, cum sa pictezi în acuarela, ulei, acrilic si multe alte lucruri interesante.

Bob, cel care preda lecțiile, este foarte simpatic si are numai cuvinte de incurajare pentru elevii săi.

Deci, luați creionul sau pensula și puneți-va imaginația la încercare! Artistul din voi abia așteaptă sa fie eliberat. :)

Vezi si: Lectii de arta digitala

7 comentarii:

Laura spunea...

Vad ca ti-ai dat drumul si ai postat o gramada de lucruri interesante :)

De o vreme incoace imi tot spun ca o sa-mi gasesc un curs de pictura in ulei aici in Valencia. Simt nevoia sa ma exprim intr-un fel sau altul. Iubesc pictura clasica, dar imi lipseste talentul :( M-as multumi insa sa fiu capabila sa trag dungi de culoare pe panza. Cred ca m-ar relaxa. Cand am vopsit usile in casa m-am simtit mai relaxata decat la plimbare, deci da, cred ca datul cu pensula mar fce sa ma simt bine. Mi-ar place si sa invat sa dansesz vals si eventul inca ceva clasic. Dar lenea asta ma omoara. Nu e sanatos sa tanjesti tot timpul dupa ceva si sa nu faci nimic pe directia respectiva. Cred ca am nevoie de un picior in ... :)

Anca spunea...

Din cate am vazut, nu iti trebuie prea mult talent ca sa desenezi sau sa pictezi, ci doar rabdare, exercitiu, multa imaginatie si un curs bun. Si eu am vrut sa iau lectii de pictura, dar nu am rabdare sa duc pana la capat o lucrare, ma satur repede. Imi place si sa scriu, dar nici pentru asta nu am rabdare. Ma multumesc sa scriu pe blog.

Lectiile de dans de societate au fost si ele printre planurile mele, dar nu am facut nimic in priviinta asta. Da, lenea e mare.
Poate, totusi, candva...

Un alt curs pe care vroiam sa il fac de mult e cel de fotografie. Ma gandesc serios sa ma apuc, mi se pare mai potrivit pentru felul meu de-a fi decat pictura.

Lasa ca ne mobilizam noi odata si facem toate lucrurile pe care ni le dorim! Sunt sigura de asta. :)

Laura spunea...

Aaaa, eu in ce priveste fotografia mi-am gasit drept scuza ca nu am aparat profi :)

Anca spunea...

Nici eu nu am, dar sper sa imi iau, in caz ca nu ma sperie prea tare pretul si nu mai vreau niciun curs de fotografie.

Anonim spunea...

Fetelor,am citit comentariile voastre.Eu m-am apucat de pictura destul de tarziu.Nu am crezut niciodata ca as putea picta sau ca as avea talent.Toate acestea se dezvolta in momentul in care pui mana pe carbune,apoi pe pensula si culori.Mi-am zis ca,decit sa ma uit la telenovele,mai bine"mazgalesc".Ce-i drapt am facut ceva scoala de pictura,cam 5 ani,dar de cand am avut ora de desen la scoala,cam 25 de ani nu am mai desenat decit pisici sau printese pt.fete.M-am dus si m-am inscris la scoala,am dat examen,am intrat.
Mult curaj!
Gina A.

Anca spunea...

Gina, felicitari. Eu fac acum la facultate cursuri un curs practic de pictura si desen (tehnci artistice) si mi-am dat seama ca asa ceva nu e pentru mine, mai mult ma streseaza cand am de facut o lucrare decat imi place.

Aram spunea...

La Centrul de Arta MORA exista cursuri individuale unde poți sa înveți sa desenezi sau sa pictezi. centruldeartamora.ro