Când am pornit acest blog, nu știam unde vreau să ajung. Mă pasiona istoria artei și vroiam să scriu despre asta. În plus, eram foarte iritată de faptul că nu se găseau mai deloc informații pe net despre acest domeniu. Am ajuns la concluzia că un blog de istoria artei m-ar ajuta să îmi sporesc cunoștințele și va fi util și altora. Pe vremea aceea aveam și un blog personal, dar l-am închis pentru că acesta mi se potrivește mai bine.
În aproximativ un an și jumătate, blogul mi-a adus numai lucruri frumoase, printre care colaborarea cu ArtClue și FreeBird. Nu prea știu cine îmi citește blogul, pentru că secțiunea de comentarii zace aproape goală. Nici nu mă mir, deoarece majoritatea articolelor sunt legate strict de istoria artei. Ce poți să comentezi la un articol despre Impresionism, de exemplu? Poate îl parcurgi, poate te uiți numai la poze și gata. Traficul îmi crește în timpul școlii, când elevii și studenții caută informații pentru eseuri. Sper să le fie de folos, pentru că acesta e unul din scopurile blogului. Sunt și persoane care citesc articolele constant, cu interes. Acest lucru mă bucură și mai mult. Istoria artei nu este un domeniu frivol, la îndemâna oricui. Mulți se plictisesc când intră aici. Cititorii trebuie să fie persoane cu un anumit nivel de cultură și/sau persoane dornice să învețe lucruri noi.
Uneori am scris destul de rar pe blog, din lipsă de timp, din lipsă de inspirație, răbdare sau chef. Ca să scriu un articol de calitate e nevoie de documentare, căutare de imagini, redactare, deci sunt necesare câteva ore pe zi. Câteodată lenea e așa de mare. Am decis să schimb acest lucru și să postez cât pot de des. Vreau să dezvolt blogul, să adaug câteva categorii noi, cum ar fi artă fotografică, hand-made, muzeologie, mitologie, călătorii, poate și artă contemporană, nu știu exact. În orice caz, istoria artei va continua să fie pe primul loc.
Aș vrea să îi schimb puțin și aspectul, dar pentru asta trebuie să aprofundez câteva lucruri pe care le planificasem pentru vara aceasta. Din cauza caniculei, nu am avut chef de butonat tastatura. Poate inginerul automatist din mine se va trezi dintr-o dată și se va ocupa de partea de design și programare. În acest moment doarme profund.
În orice caz vreau ca blogul să crească mare, să devină mai interesant și mai puțin plictisitor, chiar dacă timpul pe care îl voi investi în el se va mări considerabil. Dacă aveți ceva de spus, nu vă feriți să lăsați comentarii. Îmi plac comentariile, să știți, chiar și cele critice. În orice caz, îmi face plăcere să scriu pe blog, întotdeauna mi-a plăcut să scriu și sper să mă perfecționez în viitor.
9 comentarii:
Am aflat de blogul tau intamplator, insa am ramas fidela si il citesc mereu cand am timp. Ma bucur ca nu e un simplu blog, cu pareri personale, ci cu articole bine documentate. Eu sunt "invatacel" in arta si vreau sa aflu cat mai multe lucruri. Cateodata (cred ca sunt si altii de acord cu mine) sunt unele articole la care comentariile sunt de prisos.
Mult succes in continuare si cu blogul si cu facultatea si la cat mai multe postari despre calatorii (ai scris ceva de Praga? e urmatoarea mea destinatie asa ca vreau sa stiu ce merita vazut :) ), arta, foto, etc.
La mai mare!!
Roxie, ce mult ma bucur ca iti foloseste ce scriu eu. Multumesc pentru urari. Ai dreptate la partea cu comentariile, nici eu nu prea comentez la articole de genul acesta.
Despre Praga am scris aici. Mi-a placut mult orasul.
Am pus gresit link. Am scris despre Praga aici
uuu ce tare!!! abia astept sa vad noi postari despre fotografie, mitologie si arta contemporana! si tot ce ti-ai mai propus>:D<
Anna, sper sa fie ok si sa am timp sa scriu. Vreau neaparat sa ma diversific subiectele.
Si eu am aflat intamplator de blogul tau (astazi l-am descoperit)... Sunt o iubitoare de arta si imi place, in mod special, Impresionismul.
Te voi adauga in lista mea de bloguri favorite si iti voi citi postarile cu un viu interes.
Mult succes in continuare! :)
Deona, multumesc mult! Ma bucur ca ne strangem aici cat mai multi iubitori de arta. Si mie imi place foarte mult Impresionismul, in special Monet.
Ce coincidenţă... Monet este şi preferatul meu! :)
Trimiteți un comentariu