21 septembrie 2010

Hai-hui prin țară

Week-end-ul acesta am mai descoperit o parte incredibilă a României, care efectiv m-a lăsat cu gura căscată. Nu știam că asemenea locuri deosebite se găsesc la numai câteva ore de mers cu mașina. Până  nu demult credeam că nimic din țara noastră nu se poate compara cu ceea ce există în străinătate. Acum sunt ferm convinsă că România e subapreciată, mai ales de către noi, locuitorii ei. Avem cu ce ne lăuda, asta e sigur. Vă rog să nu mă contraziceți!

Probabil vă întrebați ce am văzut eu așa de frumos încât m-a făcut să scriu aceste rânduri. Fiind un om neumblat prin țară mai deloc (rușine să-mi fie!), am vizitat pentru prima dată Sighișoara, Castelul Bran și Castelul Peleș (la care visam încă din generală). Pentru a doua oară am fost la Brașov, dar din lipsă de timp am văzut doar Biserica Neagră din exterior, că era închisă. Și am mâncat, dar asta nu prea are importanță.

Sighișoara mi s-a părut un loc superb, plin de istorie, plăcut, primitor , bine întreținut, cu multe, multe obiective turistice. Castelul Bran m-a surprins în mod pozitiv datorită frumuseții și simplității sale, amplasat în vârf de deal, înconjurat de pădure și plin de turiști străini. De Castelul Peleș m-am îndrăgostit de-a binelea și vă mărturisesc că este unul dintre cele mai minunate castele pe care le-am văzut vreodată. Incredibil, ireal, fascinant. Nu am destule cuvinte să îl descriu. Nici nu mă străduiesc, pentru că o să scriu un articol separat despre el. De fapt despre tot ce am văzut.O să pun și poze. Clar.

La fel ca de fiecare dată când mă întorc acasă dintr-o excursie, și acum sunt foarte entuziasmată și abia aștept să scriu, să scriu și să scriu. Singurul lucru pe care îl regret este că nu am plătit taxa foto la Peleș, deci nu am poze din interior, care, credeți-mă, este absolut fenomenal. Asta înseamnă că trebuie să mă întorc acolo cât de curând.

Poze (în ordine): curtea interioară de la Bran, Sighișoara, detaliu castelul Peleș

3 comentarii:

Anna spunea...

oo ce frumos! nu esti singura;) nici eu nu am fost pe nicaieri in tara, n-am vazut castelul Bran sau Peles. Saptamana viitoare plec pt cateva zile la Sibiu si Sighisoara si abia astept!!
Abia astept mai multe poze de la tine:D

Anca spunea...

Anna, la Sibiu si la Sighisoara sunt multe, multe de vazut. La Sibiu mi-a placut mult Muzeul Satului, daca e vreme buna sa mergi ca e frumos.

Roxie spunea...

Ooo.. Nu te contrazic deloc! Chiar te aprob din toata inima! N-am vazut Sighisoara pana acum, dar imi doresc de mult timp sa vizitez orasul in perioada festivalului medieval. Si cetatea Rasnovului e de vazut neaparat! Alba Iulia (cetatea) m-a impresionat peste masura! N-am cuvinte sa exprim ce am simtit cand am vazut cetatea! Si felul de a fi al oamenilor. Sper sa ma reintorc cat de curand. Si eu am vazut foarte putine locuri din tara noastra, insa concluzia e (a devenit vorba de duh) : avem o tara minunata, pacat ca e locuita!