29 aprilie 2010

Infruntarea titanilor

Va mai amintiti cine era Perseu?

Spre rusinea mea, mitologia greaca inca mai are secrete pentru mine. De multe ori amestec intre ele caracteristicile zeilor, incurc semizeii si faptele lor eroice, nu mai stiu cine este fiul cui, cine cu cine este frate , cine de cine s-a indragostit.

Am vizionat de curand filmul Infruntarea titanilor (Clash of the Titans, cu Liam Neeson, Sam Worthington, Ralph Fiennes) in 3D si mi-a placut foarte mult, in special datorita subiectului mitologic si al efectelor speciale, care, de fapt, reprezinta tot farmecul.

Daca nu l-ati vazut inca, va spun doar ca personajul principal este Perseu, fiul lui Zeus cu nevasta regelui Acrisius. Acesta din urma s-a razvratit impotriva lui Zeus, care, pentru a-l pedepsi, a lasat-o insarcinata pe frumoasa lui sotie, condamnata astfel la moarte impreuna cu pruncul. Fiind de natura divina, Perseu a supravietuit si a fost adoptat de o familie de pescari.

 Perseu (recunoasteti actorul din Avatar...)

Lucrurile iau o intorsatura neasteptata cand oamenii nu-i mai slavesc pe zei, nu le mai aduc jertfe si rugi, iar Zeus si Hades hotarasc sa le dea o lectie. Astfel, familia lui Perseu este ucisa, iar Perseu porneste in cautarea lui Hades. In calatoria sa, eroul infrunta diverse pericole. Un moment important in mitologia greaca este acela in care Perseu reuseste sa taie capul celebrei Medusa, care impietrea pe oricine ii intalnea privirea.

 Medusa

Una din vrajitoarele cu care se confrunta eroul, 
foarte sugestiv reprezentata

Daca e cineva care nu-a vazut filmul , la cinema cu el urgent!

3 comentarii:

Mina spunea...

nu am vazut inca filmul. mai intai nu am dorit sal vad crezand ca e doar un hollywood blockbuster dar felul cum il prezinti tu pare sa fie o poveste super interesanta. cred ca o sa ma duc cu prima ocazie.
xoxo
mina
www.faboulista.com

Anca spunea...

Dupa cum am spus, efectele speciale primeaza, dar merita vazut. Vizionare placuta!

Denisa L spunea...

thanks Anca:)
cu outfit posturile imi e mai greu, ca nu are cine sa imi faca poze si imi e cam aiurea sa imi fac singura in oglinda... si eu vreau sa scriu articole mai lungi, daaar treb sa ma gandesc la subiecte..hehehe...
n-am inteles partea cu interviurile...toate interviurile care le-am postat pana acum sunt facute de mine..
ps: chiar azi am vazut trailerul, sper sa ajung in weekend:) cred am citit legendele Olimpului de vreo 5 ori:))

ahh si mc ca citesti ce scriu, intelegi tu ce vreau sa zic:*