8 martie 2009

Dor de duca

Zilele acestea simt un mare dor de duca. Vreau sa vizitez din nou muzee, palate, grădini imense, sa trec prin piețe vechi, presărate cu sculpturi, sa traversez poduri grandioase, sa admir luminile marilor orașe pe timp de noapte și sa inspir aroma delicioasa a timpurilor trecute.

Palatul Belvedere (Viena) care gazduieste Galeria Austriaca

Din păcate am ratat o excursie la Roma (sper sa nu se mai întâmple asa ceva), dar vreau sa o vizitez în cel mai scurt timp. Mi-ar plăcea sa trec și prin Florența și Veneția, deși știu ca ar trebui sa ma reîntorc pentru a vedea toate obiectivele turistice.

Pe lista mea se afla și Madrid, Barcelona, Valencia, Amsterdam, Bruxelles, Praga, Atena... Ar mai fi ele multe, dar ma limitez la acestea deocamdată.

In viitorul apropiat, mi-am propus sa punctez obiectivele turistice de la noi din țară. Si țara noastră e frumoasa și merita văzuta, deși mulți dintre noi strâmbăm din nas. Vreau sa merg la Sibiu, Sighișoara, București, Cluj, Sinaia și prin alte locuri prin care am mai trecut, dar nu le-am acordat atenția pe care o merita.

Lebada belgiana din Brugge :)

Pana atunci, cateva vizite virtuale:

Gradina de portocali de la Versailles (Franta) - o vizita 3D in care puteti vedea frumoasa statuie ecvestra a lui Ludovic al IV-lea, opera lui Bernini;

Palatul Elysee (Paris, Franta)- vederea panoramica a mai multor sali, printre care si biroul presedintelui :) si o parte din gradina. Preferatul meu e Salonul Pompadour.

Cateva expozitii imaginare din Muzeul Luvru (Paris, Franta), in 3D;

Pentru ca am tot vorbit de Paris, hai sa vizitam si Micul Paris (vederi panoramice) :)

Unele link-uri cred ca sunt disponibile doar pentru un anumit timp.

***

Deși Ziua Femeii e pe trecute, le doresc tuturor cititoarelor La mulți ani! Nu uitați ca fericirea depinde numai de voi și doar voi puteți sa va hotărâți cursul vieții.

5 comentarii:

Laura spunea...

Vorbind de liste, din experienta spun ca cu cat vizitezi mai mult, cu atat vrei sa vizitezi si mai mult. La mine pe lista se afla Japonia, Statele, China, Grecia, Egipt... asta asa, ca sa nu ma lungesc prea mult :)

Laura spunea...

Cand ajungi prin Valencia sa dai un semn de viata ca imi place sa fac pe ghidul :) Si tot la capitolul Spania, Sevilla merita toata atentia :)

Anca spunea...

Da, vizitatul asta e ca un drog, dar unul care nu face rau nimanui :)

Eu ma limitez inca la Europa, mai am multe de vazut aici, pe urma, bineinteles, mi-ar placea sa vad si restul lumii.

Cand voi ajunge in Spania si cand voi ajunge in Valencia, mi-ar placea foarte mult sa imi fii ghid si sa te cunosc :) Stiu ca atunci cand iti doresti ceva din tot sufletul, devine realitate, deci nu prea imi fac griji.

De Sevilla nu stiam, bine ca mi-ai spus sa o trec pe lista, care se face tot mai lunga. Bani sa fie, ca timp am destul in momentul de fata :))

Laura spunea...

Pentru Europa, dar nu numai, exista ceea ce se numeste InterRail Pass sau Eurail (http://www.eurail.com/). Sunt niste abonamente de tren foarte ieftine pe cate o luna (sau mai putin, depinde de cat timp dispui). Eu asa am vazut Europa si cred ca e cea mai ieftina si comoda forma de a calatorii prin Batranul Continent avand in vedere ca nu te urci bine in tren ca si trebuie sa te cobori sa vizitezi urmatorul oras care merita explorat. Efectiv iti odihnesti doar picioarele obosite in tren, nu pierzi timpul. Am scris aici (http://suntemingeri.blogspot.com/2008/08/sfaturi-de-calatorie.html) cateva sfaturi de calatorie din experienta proprie. Cu siguranta unele iti sunt cunoscute. Acum voi zice si eu ca si Rick Steves (http://www.ricksteves.com/): "Keep on travelling" (apropos, merita sa ii cauti documentarele despre marile orase europene)

Anca spunea...

Sfaturile tale sunt foarte utile. Abonamentele de tren sunt o idee buna si ieftina, dar ar mai fi urmatoarea problema: sunt in cautarea unei persoane care sa vina cu mine, ca singurica nu-mi prea place sa merg inca. O sa imi stresez toti prietenii, poate se indura careva :))