28 iulie 2011

Locuri frumoase pentru oameni frumoși

După cum bine știți, am petrecut patru zile în capitala Ungariei. Pe lângă obiectivele turistice pe care trebuie să le bifeze orice turist și despre care am mai scris aici, m-am delectat și cu alte lucruri mai puțin culturale, dar la fel de atrăgătoare. Iată câteva dintre ele:

***Grădina Zoologică mi-a plăcut la nebunie. Înainte să fiu pasionată de artă, vroiam să mă fac biolog, veterinar sau orice are legătură cu animalele. Văzând animale atât de frumoase, prietenoase și bine îngrijite, mi-a revenit această dorință fierbinte și dacă nu aș fi deja la a doua facultate, m-aș mai apuca de una. Grădina Zoologică este foarte mare și cuprinde diferite sectoare, printre care un pavilion cu fluturi de toate culorile și mărimile care zboară liberi pe lângă vizitatori și se așează pe tăvițețe special amenajate cu portocale și banane acoperite cu miere. Există și un acvariu unde am văzut tot felul de specii de pești, inclusiv peștișori colorați care au apărut în Nemo. Foarte drăguț mi s-a părut țarcul cu iezi și lame în care puteai intra să îi mângîi și să le dai de mîncare. Am fost în al nouălea cer cînd am pus mîna pe un leneș, de fapt pe trei, sunt atît de drăguți. Locul e foarte bine amenajat și se vizitează cam în 3-4 ore.

Niște lăbuțe interesante, numai bune pentru agățatul printre ramuri

Căinii de preerie, cele mai drăguțe animale
Un ieduț sperînd să primească ceva bun

***Fără să fiu foarte încântată, am petrecut câteva ore la Aquaworld, un parc de distracții acvatic. E un loc perfect pentru relaxare, deși nu pentru asta am mers la Budapesta. Pentru amatorii de topogane cu apă și alte nebunii, se găsesc mai multe la parcul din Szeged.

***E păcat să părăsești acest oraș fără să faci o plimbare cu vaporul pe Dunăre, mai ales noaptea. Clădirile și podurile sunt super-luminate și atmosfera e foarte romantică, mai ales dacă ești bine îmbrăcat.

 Ziua nu prea circulau vapoarele, dar noaptea era o adevărată înghesuială

***Plimbarea nocturnă pe jos pe malul Dunării e totuși mai frumoasă decît cea cu vaporul. Orașul se poate admira mult mai bine așa, în plus poți să te oprești la una din numeroasele terase cochete sau dacă ai noroc, poți să te delectezi cu muzică clasică cîntată cu mare talent la pahare de cristal.


***Ca orice capitală care se respectă, Budapesta are mall-urile ei și străzile ei pline cu magazine. Chiar dacă multe branduri se găsesc și la noi, e drăguț să vii acasă cu cîteva chestii noi sau măcar cu niște suveniruri, ceea ce nu e cazul la mine (de cîte ori mi-am zis ca data viitoare voi pleca cu mai mulți bani la mine).

***Dacă nu sunteți vegetarieni ca mine, nu ratați celebrul gulaș pe care îl laudă toată lumea.

Următoarea destinație: zece zile la Roma :D.

3 comentarii:

Roxie spunea...

Mi-a mers la suflet postul (de cand il asteptam!).
Ma bucur sa aflu ca esti vegetariana (si eu) si chiar sunt curioasa sa-mi spui daca ai avut ce manca pe acolo.

Din pacate, ma cam lovesc de problema asta prin strainatate.
La Roma am mancat numai Pizza Quatro Formaggi si Paste fara carne.. :)) asa ca pregateste-te mai ales ca stai 10 zile.
Cand te duci? Neaparat sa treci pe la Pizzaria Bafetto. Toata lumea lauda restaurantul (unii zic ca stai si la coada pt o masa, noi am nimerit exact cand incepeau programul si era gol restaurantul, insa cand am plecat era plin!). Este un loc tare dragut si fara pretentii (cum au mai fost restaurante unde ospatarii strambau din nas cand le ceream meniu in eng si locuri in care erau toti foarte scortosi). Mancarea este ok si preturile la fel.

Anca spunea...

Roxie, la Budapesta nu am mancat decat ce am cumparat de la supermarket :). Sper ca la Roma sa fie altfel, o sa tin cont de recomandarea ta.

Carucioare spunea...

foarte frumos, felicitari