26 octombrie 2010

Pe la noi

Holurile facultății mele sunt o adevărată sursă de inspirație. La toate etajele sunt expuse lucrările studenților de la pictură, sculptură și grafică. În timpul pauzelor, mă relaxez privind un nud sau mă chinui să îmi dau seama ce vrea să reprezinte vreo sculptură. Un lucru e sigur: la Arte nu e ca la Poli.
















Anul acesta facem tehnici de pictură. Adică mergem în atelier, ne scoatem pensulele și culorile, ne pregătim planșa și începem să pictăm. Foarte stresant pentru o studentă la o secție teoretică. Prima dată când am pictat în acuarelă am plecat acasă stoarsă de orice urmă de energie, căci nu am niciun fel de pregătire practică în domeniu. A doua oară am pictat în tempera și a fost ceva mai bine, deși a durat o veșnicie până am îndrăznit să pun pensula pe planșă. În plus, studenții din anul I de la pictură vin să lucreze cât suntem noi acolo și noi trebuie să pictăm alături de ei. Chiar dacă sunt stresante, orele acestea practice sunt extrem de utile. Una e când privești o lucrare într-o anumită tehnică și alta e când experimentezi chiar tu tehnica respectivă. A durat ceva timp până mi-am lămurit ce pensule trebuie să îmi cumpăr, ce culori, ce fel de carton și cum trebuie pregătit. Materialele de pictură sunt foarte scumpe, bine că nu am înclinații artistice!

compoziția pe care am pictat-o în culori complementare




opera mea de artă :)


Mi-ar plăcea foarte mult ca și studenții de la alte facultăți de arte să-și facă blog și să ne împărtășească din explerința lor. Da, îmi place să citesc despre viețile altora, mai ales dacă țin de un domeniu interesant și creativ. Dacă m-aș putea transforma într-o muscă sau orice altă chestie mică, m-aș strecura în atelierele artiștilor și i-aș privi cum lucrează. La fel de mult mi-ar plăcea să privesc repetițiile pentru un spectacol de balet.

7 comentarii:

Anna spunea...

Vaaai ce lucrari frumoase! si ce atmosfera minunata! Cand ma gandesc ca eu sunt inconjurata la facultate de cadavre, la propriu! si nu de lucrari ale unor artisti, ma deprima:(
La arte nu e ca la medicina:)) ca sa te parafrazez:P
Ca si tine si eu as sta si le-as studia in pauze:D

Anca spunea...

Anna, mai bine dadeai la design vestimentar!

Anna spunea...

Doamne ajuta sa ma vad si pe coridoarele facultatii de moda intr-o zi!:D

Anca spunea...

Anna, daca iti doresti cu adevarat, o sa te vezi in mod sigur.

Roxie spunea...

Foarte frumoase lucrarile!
Astept sa pui poze si cu lucrarile tale... :D

Anonim spunea...

eu nu sunt la arte, dar ma intreseaza "arta ca forma de cunoastere si comunicare".

vezi:
www.artcomview.blogspot.com

Oana spunea...

Uite, eu am un fost coleg de generala (Sorin Baciu din Suceava)care picteaza si are un blog foarte interesant:

http://www.sorin.fundatiaema.ro/

O seara minunata! :)