27 septembrie 2010

Curtea interioară a Castelului Bran

Despre Castelul Bran am scris un mic text pe Free Bird. Acolo nu am putut să pun decât trei poze, deci restul sunt rezervate pentru blog. Din fericire pentru mine și pentru ceilalți turiști amatori de poze, taxa foto era inclusă în prețul de bilet. Deci am o grămadă de imagini din interior. Pentru că niciodată nu mă pot hotărâ ce imagini să aleg, pregătiți-vă pentru vreo două-trei articole despre acest castel. Astăzi  vă prezint exteriorul castelului și curtea interioară.

Aceasta e singura poza din depărtare pe care am reușit să o fac.Cel mai mare corp al construcției este donjonul, care are la etaj o încăpere la care se ajunge pe o scară în spirală de lemn. În arhitectura castelului se regăsesc mai multe stiluri, de la cazon-medieval la baroc și romantic.



Castelul e construit pe o stâncă și e înconjurat de pădure. Noaptea, deși e luminat, arată cam sinistru. Totuși nu l-am întâlnit pe Dracula și nici fantoma lui Vlad Țepeș. Dacă vă doriți senzații tari, există un cinematograf al groazei în care am refuzat categoric să intru.





La fiecare etaj ieșeam pe terasă și făcea poze cu curtea interioară.




Ador să pozez mulțimi de oameni și mă bucur că am întâlnit o grămadă de turiști străini.




O imagine rustică: frunzele de viță-de-vie atârnând pe perete.









O fântână în care lumea arunca bani. Oare chiar aduce noroc treaba asta?


Flori, flori și iar flori. Iubesc florile și plantele în general, dar nu prea știu să le îngrijesc. Cred că schimbă în bine înfățișarea oricărui loc. Când voi avea propria mea locuință (oare când se va întâmpla asta?) vreau să am multe, multe ghivece cu flori.






În curtea castelului e amenajat un muzeu al satului tradițional din zona Bran-Rucăr. Noi n-am știut de el și nu l-am vizitat.



Ca suveniruri, turiștii pot cumpăra obiecte tradiționale românești. Nu mi-a venit să cred ce mult costă o iie. Deocamdată nu îmi pot permite astfel de suveniruri.





Sper să v-au plăcut pozele, pentru că mai am. Data viitoare, imagini multe, multe din interior.

3 comentarii:

Oana Dima spunea...

Superbe fotografiile! :)

Anca spunea...

Deona, ma bucur ca iti plac :)

myky spunea...

foarte dragutz...