18 februarie 2010

Femeia pariziană

Răsfoind blogul de modă al Pandorei, mi-a atras atenţia un post despre fotograful francez Baudouin, care preferă să pozeze oamenii în locuinţele lor, pentru a-i înţelege mai bine. Pentru fiecare dintre noi, locuinţa este un mediu intim, în care ne comportăm firesc şi care, de obicei, spune foarte multe despre personalitatea noastră.

Ceea ce mi-a atras şi mai mult atenţia este proiectul lui Baudouin prin care doreşte să prezinte femeia pariziană contemporană. Este vorba de 75 de fotografii ale unor femei pariziene obişnuite, de toate vârstele, fotografiate în locuinţele proprii.

Pariziana, după cum spune fotograful, este un mit, o icoană a eleganţei, o femeie care ştie să se bucure de viaţă. Ne-o imaginăm în diverse feluri, dar rareori ajungem să o cunoaştem cu adevărat. Cine este ea? Ce îmbracă, ce mănâncă, cum trăieşte, cum îmbătrâneşte?

Cele câteva poze de pe site-ul lui mi se par extraordinare. Nu pot să spun decât "Uau!".

Pandora, fotografiată de Baudoin pentru proiectul "I am a parisian lady"

2 comentarii:

Laura spunea...

Intr-adevar, superbe fotografii. Pe mine ma intriga momentan felul in care se combina modernul cu clasicul in casele contemporane. Sunt tocmai in proces de redecorare a apartamentului si caut idei :)

Anca spunea...

Dupa redecorare, sa ne arati si noua cum a iesit, macar cateva detalii :D