25 ianuarie 2009

Cum am ajuns sa iubesc arta

Poate va intrebati cum am ajuns eu sa iubesc arta. Sau poate nu. Dar oricum va voi spune.

Am terminat liceul de mate-info, apoi m-am inscris la Poli, la AC (Automatizari si Calculatoare). Acum sunt in anul 5. Pana acum nimic despre arta. :)

Ingineria e un domeniu foarte bine platit, mai ales in calculatoarelor. Ma astepta un viitor stralucit, plin de impliniri si de bani. Din punctul de vedere al altora.

Eu eram nefericita. Nu-mi placea matematica, informatica si toate materiile pe care eram nevoita sa le invat. Poate va intrebati de ce nu am schimbat facultatea. Problema era ca nu stiam exact ce vroiam sa fac in viata, adica nu stiam ce imi place, dar stiam cu siguranta ceea ce nu imi place.

Pana intr-o zi cand am simtit nevoia sa citesc o carte despre viata lui Da Vinci. Dupa multe cautari pe net, am gasit-o in sfarsit. Cand am terminat-o, mi-am dorit foarte tare sa vad un tablou de-al lui, in special Mona Lisa, adica sa stau in fata tabloului si sa-l admir, sa imi imaginez momentele in care a fost pictat, sa vad de ce e asa special si ce sentimente imi transmite.

Anul urmator am ajus la Paris, la Luvru, fata in fata cu Mona Lisa. Ma rog, aproape fata in fata, tinand cont ca nu te poti apropia prea mult de tablou si ca sunt atatia oameni care se inghesiue sa-i faca poze, incat momentul de intimitate dintre tine si tablou dispare cu desavarsire.

Am vizitat castelul de la Versailles, catedrala Notre-Dame, Turnul Eiffel, castelele Chambord si Blois de pe Valea Loirei, m-am plimbat cu barca pe Sena si pe jos prin Paris si asa m-am indragostit. M-am indragostit de sculpturi, de picturi, de stilurile arhitecturale, de imensele si minunatele gradini si de frumoasele povesti din spatele lor.

De atunci am stiut ca vreau sa le cunosc mai bine, sa le studiez, sa le aflu toate secretele, sa intru in lumea lor si sa nu mai plec niciodata de acolo.

In acest blog vreau sa public eseuri despre viata marilor artisit, despre curente si stiluri in arta, dar si impresii si ganduri personale in legatura cu arta. Informatiile de aici as vrea sa fie folositoare tuturor iubitorilor de arta si nu numai.

Deci va astept cu drag. :)

4 comentarii:

Laura spunea...

Si eu m-am indragostit de Paris. Nu degeaba se zice ca e orasul indragostitilor... a indragostitilor de Paris :)

Anca spunea...

Da, e un oras absolut superb

Anonim spunea...

wow... pana acuma am sarit mereu peste postu asta, nush de ce nu lam citit, dar lam citit acum si am ramas uimit de povestea ta care e una chiar foarte happy...:) si bravo tie ca ai ales cu inima si nu cu mintea:D

Anca spunea...

onecapture,

mulțumesc :)