19 august 2011

MAXXI

Aflîndu-mă pentru a doua oară Roma, am avut ocazia să vizitez cîteva muzee de artă modernă și contemporană, o premieră pentru mine. Pînă acum nu am vizitat nici măcar MNAC de la noi, deci m-am plimbat prin aceste muzee cu ochii mari și gura cascată, încercînd să absorb toată informația din jurul meu. Surprinzător ca arhitectură mi s-a părut Muzeul Național al Artelor secolului XXI (MAXXI) și nu e de mirare pentru că e opera celebrei arhitecte iraniene Zaha Hadid. Acest muzeu din sticlă, oțel și ciment a fost inaugurat în mai 2010. Spațiul interior este structurat într-un mod neconvențional, cu scări din grătare și coridoare labirintice prin care ai impresia că te pierzi. 


Interiorul și exteriorul comunică între ele. În fața muzeului, vizitatorii se pot relaxa la umbra uriașelor „lalele” roșii care noaptea luminează.

















4 comentarii:

eln_2710 spunea...

iti recomand Muzeul de Arta Moderna si Contemporana MART din Rovereto. Este uimitor..

Anonim spunea...

Frumoase poze!

Ioana Muresan spunea...

Anca, e MAXXI, de la secolul 21 :)

Si eu vreau sa-l vad de mult, dar n-a fost sa fie vara asta. Spune-mi te rog cat costa intrarea, cam cat timp ia o vizita cu accent mai mult pe arhitectura, dar totusi, nu chiar ca gasca prin apa printre exponate. Si cu ce te-ai dus acolo, cu tramvai?

Anca spunea...

Ioana, ai dreptate, e MAXXI, am gresit cand am scris. o sa corectez. intrarea a fost 10 euro, 8 cu reducere si am luat un tramvai de vis-a-vis de intrarea in Piazza del Popolo (2 parca, daca nu ma insel). Nu dureaza mult sa-l vizitezi, o ora iti ajunge.